Translate

30 Mayıs 2013 Perşembe

KİTAP ÖNERİSİ!!!



Babam bana” Bu olanları kimseye söylersen veya evden kaçarsan senin ayaklarına sıkarım.” dedi. İki gün sonra babamın yatak odasındaki elbise dolabının içinde asılı olan ceketinin cebinden tabancasını çıkardığını gördüm. Aklıma daha önce söylediği sözler geldi ve çok korktum. Bu yüzden babamın yaptıklarını anneme anlatamadım.( 13 yaşındaki Ş.B nin polise verdiği ifadesinden)

İnsanın içini acıtan bu cümleler cinsel istismara uğradıktan sonra öyle ya da böyle polise ulaşabilmiş kız çocuğuna ait. Olanlardan kendini sorumlu tutarak yıllarca katlanan, tacizcisinin şiddet ve tehditlerinden korkan, ailesinin dağılmasını omuzlayamayacak kadar çaresiz olan çocuklarımız ya küçücük bedenlerine yapılan bu işkenceye boyun eğiyorlar, ya başlarına gelen bu talihsizliği hiç yaşanmamış kabul ederek bilinçaltlarının en derin köşelerine saklıyorlar. Ya da en kötüsü bu büyük yükün altında ezilerek ölmeyi seçiyorlar.

Ve en acıklı olan da aile içinden ve ya dışarısından birinin cinsel taciz veya tecavüzüne uğrayan çocuk bunu açıkladığında genel yaklaşım onu ayıplamak, yalancılıkla suçlamak ya da aşağılamak oluyor. Ne yazık ki çocuklara ve gençlere yönelik yapılan cinsel istismar toplum tarafından tabu olarak görülüyor gizleniyor veya yok sayılıyor.


Toplumumuzun kanayan yarasını sarmak için çocuklarımıza sahip çıkalım. Onlara ilk önce kendilerini korumayı öğretelim. Doğru ve yeterli cinsel eğitimle onları bilinçlendirelim ve bedenlerinin kendilerine ait olduğunu ısrarla söyleyelim. Geleceğimiz olan bu çocukları ıstırap dolu travmalarla büyümek zorunda bırakmayalım. ( Tanıtım Yazısı’ndan)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder