Translate

11 Ekim 2013 Cuma

HABER ÖRNEĞİ!!

Yasin K. (27) amcasının kızı, Rabia'yla (13) ilişkiye girdi. Rabia'nın ailesi, kuzene karşı hukuk savaşı başlattı.
Bugün 15 yaşında olan Rabia, ailesini şikayet edip yurda yerleşti. Kızın babası 'Kızım bekaret kontrolünden kaçıyor. Yasin K. cezasız kalacak' diyor.
Antalyalı ailenin 'kızım olmadan asla' mücadelesi. Antalya'da bir camcıda çalışan Yasin K.(27) evlerine sık sık girip çıktığı Durmuş K.'nin o dönem 13 yaşında olan kızı Rabia'ya yakınlık duymaya başladı.
Ardından da iki kuzen gizlice flört etmeye başladı. Olaydan haberdar olan Rabia'nın ailesi birlikteliğe karşı çıktı. Aile, kızlarının amca oğluyla irtibatını kesmesi için başka bir okula kaydını yaptırdı. Ancak Yasin K., küçük kızın peşini bırakmadı. Rabia ilköğretim okulunu bitirince ailesi onu yatılı olarak Burdur'un da bir liseye gönderdi. Ailenin bu çabası da ilişkiye engel olamadı. Yasin K. ile Rabia görüşmeye devam etti. Okul yönetemi aileye Rabia'nın derslerinin kötü olduğunu haber verdi.
EĞİTİM ALMASINI ENGELLEDİ
Aile bu gelişme üzerine savcılığa Yasin K. hakkında Rabia'nın okumasını engellediği cinsel istismarda bulunduğu şikayetiyle suç duyurusunda bulundu. Buradan da sonuç alamayan aile kızlarını bu kez Antalya'da bir özel okula kaydettirdi. Sonunda bu çaba da nafile çıktı. İkili görüşmeye devam etti. Lise 1. sınıfın son döneminde 'komşuya gidiyorum' diyerek evden ayrılan Rabia bir daha eve dönmedi. Kayıp başvurusunda bulunan aileye polisten gelen cevap 'Kızınıza şiddet uygulamışsınız. O da Şanlıurfa'daki amcasının kızı Yasemin G.'ye sığınmış' oldu.
Baba Durmuş K. polise 'Yasemin G. kızımı kaçıran akrabamız Yasin K.'nin ablasıdır. Aramızda husumet var. Kızımın devlete teslim edilmesini istiyorum. Biz gelip alacağız' dedi. Kızını Şanlıurfa'dan alan baba, soluğu Atatürk Devlet Hastanesi'nde aldı ve ailenin 4 üyesi de psikolojik tedavi görmeye başladı. Baba kaçırılan kızının cinsel istismara maruz kalmış olabileceğini düşünerek doktordan rapor almak istedi. Babanın ifadesine göre bunu duyan Rabia 155 polis imdat hattını arayıp 'Yetişin ailem bana şiddet uyguluyor' diye ihbarda bulundu. Eve gelen polis Rabia'yı alıp Zübeyde Hanım Çocuk Sitesi'ne yerleştirdi. Aile rapor almak için doktor kontrolünün yurtta yapılmasını talep edince Rabia yurttan da kaçtı.
Devlet kızımı korumadı
Yasin K. hakkında geçen yıl tehdit, çocuğun basit cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçundan dava açıldığını da anlatan baba Durmuş K. şöyle konuştu: 'Kızım telefon edip adını veremeyeceği bir arkadaşında kaldığını söyledi. Biz Yasin K.'nin kaçırdığından eminiz, çünkü işyerinden izin almış. 'Gelecek ay duruşmamız var. Kızım daha 15 yaşında. İki yıldır amcasının oğlunun esiri gibi yaşıyor. Kimisi 'evlendir kurtul' diyor. Bu yaşta kız evlendirilir mi? 13'ünde bir çocuğa o gözle bakılır mı? Bakanlığa kadar başvuruda bulundum. Fatma Şahin'in danışmanına 'Kızım155'i arayınca alıp yurda götürdünüz. Kızım yurttan kaçtı' dedim. Kızım bekaret kontrolünden korkuyor. Çünkü istismara uğramışsa Yasin K. ceza alacak. Bakanlık suç duyurusunda bulunduklarını söylediler. Devlet kızımı koruyamadı.'

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder