Translate

15 Nisan 2013 Pazartesi

Röportaj!!!


Filmim yapımcısı ve başrol oyuncusu olan MERT FIRAT' la yapılan röportajdan alıntılar…


'Atlıkarınca' toplumdaki bir tabuyu, ensesti konu alıyor. Filmin senaryosu da İlksen Başarır'a ve size ait. Neden bu konuya parmak basmak istediniz?

İlk çekmek istediğimiz film buydu ama bu filmin maddi koşullarını yaratmak için geçtiğimiz yıl 'Başka Dilde Aşk'ı yaptık. İlksen'le tabu diyerek aslında ensesti bir yere indirgediğimizi, daha doğrusu toplum olarak bir yere ötelediğimizi fark ettik. Çünkü bu konuşulamadıkça yapanın yanına hep kâr kalıyor. Biz de bu tartışmayı yaratabilmek, akıllarda soru işareti bırakıp insanlarda bir rahatsızlık oluşturmak için bu filmi çekmeye karar verdik. 'Başka Dilde Aşk'tan sonra Engelsiz TV kuruluyor, işaret dili bazı üniversite ve liselerde ders olarak veriliyor. Filmde hayal ettiğimiz şeyler olmaya başladı. Bu film nasıl bir etki yaratır bilmiyorum.

Ne hayal ediyorsunuz?

Bu tamamen bir film konusu, sosyal sorumluluk değil. Hayalimiz filmden sonra kapatılmış derneklere yardımcı olmak.

Filmde Erdem Yalçın karakteri bir şair ve hem kızını hem de oğlunu taciz ediyor. Ancak filmde bu adamın neden bunları yaptığını izleyemedik...

Gerçekte de algılanamıyor. Çünkü bir sebebi yok. Türkiye'de konunun uzmanı olan bir psikologla görüştük. Bize her şeyi anlattı. Herkesin kendine göre sebebi var. Kimi, "Çocuğumu çok seviyorum ve sevgimi daha çok gösteriyorum" diyor. Kimisi aile içindeki iktidar kaybından bunu yapıyor. Karısından intikam almak için yapan bile var. Erkek cephesi için iktidar kurma ve erkekliğini sınama isteği en etken şey.

Ancak filmde var olan genel sonuç gerçektekiyle aynı. Yine kol kırılıp yen içinde kalıyor. Neden?

Biz bir tokat atmak istedik. Çünkü gösterimden sonra insanlar gerildi, sessizleşti. Biz bu filmin toplum için gırtlağına oturan bir yumru olmasını istedik. Orada takılsın ki başkalarının da derdi olsun.(http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/561129-bu-film-bir-tokattir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder