Translate

26 Nisan 2013 Cuma

KİTAP ÖNERİSİ!!!


Ensest üzerine yazmak ve konuşmak hala bir tabu olarak görülmektedir. Ensest mağdurları yaşadıkları acıları ve hisleri, utanç verici anlarını insanlarla paylaşmaya cesaret edememektedir. Bu yüzkarası utanç nasıl paylaşır ki? ya susuldukça, gizlendikçe ne olur?.. İşte o zaman küçücük omuzlara yüklenmiş ağır bir yük olarak kalır. Korkudan, utançtan, tehditten söyleyemezsin ama, aynı acıyı defalarca tekrar yaşamak zorunda kalabilirsin. İşte bu yüzden onları durdurmanın tek yolu KONUŞMAK.



Önerdiğimiz bu kitapta yazar yaşamak zorunda kaldığı ensest ilişkiyi anlatmaktadır. Ensestin kişi psikolojisi üzerinde nasıl bir etki bıraktığını kitap içerisinde görmekteyiz.


Kitap Özeti: Iris sırrını açıkladığında daha 14 yaşındaydı. İki gün sonra babası alnına tabancayı dayayarak intihar etti. Bir kız enstitüsüne gönderilen İris, bir daha asla bu konu hakkında konuşmadı. Ta ki, 40 yıl sonra Yeni Zelanda´da bir televizyon kanalında ensest üzerine bir program görüp kendi hayat hikayesini kaleme almaya karar verinceye kadar... Iris Galey hayatını kötü bir karabasan gibi etkileyen kirletilmiş çocukluğuna götürüyor bizleri. Çaresizliğini, ümitsizliğini ve sevgisizliğini ışığa tutarak hem hissetmek istiyor, hem de hissettirmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder