Translate

15 Nisan 2013 Pazartesi

FİLM ÖNERİSİ!!!


ENSEST İLİŞKİYİ KONU ALAN TÜRK YAPIMI FİLM 


Mert Fırat’ ın oynadığı ve 47. Altın Portakal Film Festivalinde yarışan bu filmde ensest ilişki sorununa dikkat çekilmiştir. Atlıkarınca, yönetmenliğini İlksen Başarır’ın yaptığı Türk filmidir. Film 1 Nisan 2011 tarihinde gösterime girmiştir. Filmin başrollerini Nergis Öztürk, Mert Fırat ve Zeynep Oral üstlenmiştir. Film;
 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali
  • En İyi Senaryo Ödülü
  • Behlül Dal Jüri Özel Ödülü (Zeynep Oral)
30. Uluslararası İstanbul Film Festivali
  • En İyi Müzik Ödülü (Ahmet Kenan Bilgiç)
  • Radikal Halk Ödülü (İlksen Başarır), ödüllerine layık görülmüştür.
Film bir babanın iki çocuğuna uyguladığı cinsel tacizi konu almıştır. Dışarıdan bakıldığında, "Asla böyle bir şey yapmaz" denilen karakterin en ağır suçu, ensesti işlemesi filmin konusu olmuştur.


FİLMİN ÖZETİ
Erdem, Sevil ve çocukları Edip ve Sevgi’nin küçük bir kasabada süren yaşamları, Sevil’in annesinin felç geçirmesi sonucu İstanbul’a taşınmalarıyla değişime uğrar. Edip, yatılı okulda olduğu on yıl boyunca evden uzaklaşmıştır; Erdem’in ise iyi bir yazar olma hayalleri sürmektedir. bir şekilde değişen tavırlarını, içine kapanmasını ve mutsuzluğunu fark eden Sevgi’nin ani tavır değişikliklerinden şüphelenen Sevil, evin içerisinde yaşanan bazı olayları sorgulamaya girişir ve yıllardır kapalı kapılar ardında saklanan sırrı keşfeder. Erdem bir trafik kazasında yaşamını kaybedince, ölümü ailede yeni sırların ortaya çıkmasına neden olur. Küçük bir ailenin her üyesi hayatları boyunca tek başlarına taşımak zorunda kalacakları gerçeklerle baş başa kalır. Kendilerine bile itiraf edemedikleri bu sır nedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder